Jerrycan Bar

Nieuw

JERRYCAN BAR

Een unieke Barcabinet

Meer details

€ 139,95

Meer informatie

JERRYCAN BAR
Een unieke Barcabinet. Een luxe handgemaakt kunststuk voor de woonkamer, kantoor, bars, hotels noem maar op.
UNIEK
Alle Jerrycans zijn handgemaakt met het streven naar perfectie. Het hout dat gebruikt wordt voor de jerrycan is gerecycled van oude pallets. Wij kunnen ook ervoor zorgen dat deze bar compleet gecostumized wordt naar jouw eigen smaak! Wij zijn ook in staat om te graveren, denk hierbij aan persoonlijke teksten, alcohollogo's of misschien wel een bedrijfslogo!
MATEN
H: 45cm, W: 35cm, D: 18cm,
De Jerrycan heeft plaats voor één fles Bacardi rum (70cl)/ 6 blikjes Coca-Cola (33cl)/ 4 blikjes Bacardi cola gemixt (25cl). En 2 longdrink glazen (25 cl)
KLEUREN
Leverbaar in het Groen, Zwart en Rood. Andere kleuren op aanvraag
LEVERING
Voorraad items- nationaal 4-5 dagen na bestelling. Indien niet op voorraad 2-3 weken. Jerrycan wordt exclusief sterke drank geleverd. Een andere indeling specifiek voor een drank soort is ook zeker mogelijk! Wij zullen dan eerst de jerrycan bar ontwerpen, de ontwerpen naar u sturen en na akkoord over te gaan tot produceren. Voor een specifieke bestelling is de levertijd 2-3 weken, afhankelijk van de opdracht
GESCHIEDENIS
De jerrycan werd uitgevonden door de Duitsers in 1939 tijden de tweede wereldoorlog. In het Engels kregen de Duitsers de bijnaam 'Jerries'. Dit natuurlijk omdat zij de uitvinders waren van de jerrycan. De naam jerry heeft dus de oorlog overleefd en vandaar dat wij ze hedendaags nog steeds Jerrycans noemen.
WAT IS EEN JERRYCAN?
Een jerrycan is een Duitse uitvinden zoals reeds hierboven uitgelegd. Deze is afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog (WW2). Het is de naam voor een tank die gas, diesel, kerosine of water kan houden. Toentertijd werden de Duitsers in het Engels met 'Jerries' aangesproken vandaar de naam 'Jerry Can'. De oorspronkelijke Duitse naam was 'Wehrmacht Kanister'.
De kleuring van de jerrycans waren uniek in de zin dat zij toonaangevend waren voor de inhoud van jerrycans.
- Rood voor Benzine
- Geel voor Diesel
- Blauw voor Petroleum
- Lichtblauw voor water
Bovendien was het ontwerp goed doordacht aangezien het 3 handvatten had om de handeling van de zware jerrycans optimaal te maken. Zo blijven ze stabiel in auto's staan onder extreme omstandigheden. De buitenste 2 hendels waren handig om de jerrycan met z'n tweeën te tillen. Waar juist de middelste hendel perfect was als je partner ervandoor was gegaan.
Er zijn verschillende soorten oude jerrycan modellen afkomstig uit een aantal landen. Op D-Day in 1944 werden er meer dan 21 miljoen jerrycans verspreid over heel Europa. Tijdens ons onderzoek zijn we er achter gekomen dat er meer dan 1800 verschillende modellen Jerrycans bestaan.
“Without these cans it would have been impossible for our armies to cut their way across France at a lightning pace which exceeded the German blitzkreig at 1940. President Roosevelt”

Recensies

Nog geen reviews

Schrijf uw recensie

Jerrycan Bar

Jerrycan Bar

JERRYCAN BAR

Een unieke Barcabinet

Schrijf uw recensie

2 Andere producten in deze categorie: